Vaccinatie spel bedacht door leerlingen van WvO College

30 december 2020, 08:24


Lokaal Nieuws

WIJK EN AALBURG – ‘Wie krijgt het vaccin’? Dat is de naam van een nieuw kaartspel voor 2 tot 4 personen waarbij je bij elkaar steeds een kaart trekt. Wie aan het eind de vaccinkaart heeft getrokken wint.

De kaarten hebben allen te maken met de corona tijd waarin we leven. Zoals, mondkapje, ventileren, quarantaine, gezichtsmasker, handschoenen, de 1.5 meter samenleving, lockdown en gelukkig is er ook een vaccinkaart. Iedere kaart brengt ongetwijfeld gespreksstof naar boven en de winnaar mag vertellen of hij blij is met zijn vaccinkaart.

Het spel is bedacht door leerlingen van het Willem van Oranje College in Wijk en Aalburg die deelnamen aan het keuzevak ‘ondernemen’. In een door de leerlingen gebouwde webshop, www.willemwinkel.nl, is het kaartspel vanaf 8 januari verkrijgbaar. De initiatiefnemers hopen zo aandacht te genereren aan de start van de vaccinatieronde en dat ook daadwerkelijk iedereen zich laat inenten.