Ondanks noodverordening toch voertuigbrand in Veen

28 december 2020, 20:28

Lokaal Nieuws

VEEN – Op maandag 28 december omstreeks 19.00 uur is de brandweer opnieuw opgeroepen voor een voertuigbrand op de kruising met de Witboomstraat in Veen. Handhaving op de noodverordening is ongeminderd van toepassing.

De politiehelikopter is ook deze avond weer ingezet. De toegangswegen naar het dorp Veen zijn afgezet en de politie controleert al het verkeer. Waar nodig vindt ook controle op lading in de voertuigen plaats, conform de afgegeven noodverordening.

Ondanks een eerdere oproep van burgemeester Lichtenberg, samen met politie, brandweer en de Veiligheidsregio en de daarop volgende noodverordening, ging op maandag 28 december weer een auto in vlammen op. “Dit was te verwachten”, laat een omstander weten. “Op zondagavond gebeurde er niets, het dorp is gelovig en respecteert de zondagsrust. Het verbaast me niets dat er nu op maandag opnieuw brand gesticht is.”