Branden in Veen: ‘Compleet idioot en verwerpelijk’

26 december 2020, 14:39


Lokaal Nieuws

VEEN – Op vrijdagavond 25 december was het opnieuw onrustig in Veen en werden er autowrakken in brand gestoken. De voorzitter van de Politievakbond noemt het gedrag ‘compleet idioot en verwerpelijk.’

Het in brand steken van autowrakken op de kruising met de Witboomstraat in Veen is een traditie die maar niet doorbroken lijkt te worden. Ook op eerste kerstdag werden autowrakken in brand gestoken en kwamen grote groepen mensen bijeen. Er leek eerder spraken te zijn van het hinderen van de hulpdiensten, een woordvoerder van de politie ontkracht dit bericht op andere media. ‘Er is vuurwerk onder een brandweerwagen terecht gekomen, dit kan ook uit het vuur ontsprongen zijn.’

Omstanders laten echter weten dat het vuurwerk doelbewust naar de brandweer is gegooid en deze daardoor de bluswerkzaamheden hebben gestaakt. De gemeente Altena en de hulpdiensten komen later vandaag met een verklaring.