Grote toename aantal besmettingen in Altena

20 december 2020, 17:57


Geen categorie
Lokaal Nieuws

ALTENA – Nog niet eerder was de toename van het aantal positief geteste mensen op het Covid-19 virus zo hoog als vandaag, 20 december. Teveel sociale contacten zijn de oorzaak blijkt uit onderzoek van onder andere de GGD.

In de afgelopen week, 14 tot en met 20 december, zijn 463 inwoners uit Altena besmet geraakt met het corona virus. Zondag 20 december werden 85 gevallen gemeld. De grootste toename sinds de uitbraak en een zorgelijke situatie te noemen. Zorglocaties worden hard geraakt, veel besmettingen vinden plaats in de thuissituatie en ook op straat komen mensen meer samen.

Afgelopen weekend trokken er ook veel mensen op uit, in eigen dorp, met de activiteit ‘Kerst in Altena’ bijvoorbeeld. Het was druk op straat, in diverse kernen werden activiteiten wellicht groter georganiseerd dan de bedoeling was. Of dit een relatie heeft met het grote aantal nieuwe besmettingen is niet bekend.