Aanrijding tijdens politie-achtervolging

20 december 2020, 16:52


Hulpdiensten

HANK – Een politie-achtervolging vanaf Amsterdam Oost zorgde op de A27 bij Hank afgelopen zaterdagavond 19 december rond 21.35 uur voor een aanrijding.

Een auto met Frans kenteken reed zaterdagavond zonder licht door Amsterdam. Daarop kreeg hij een stopteken van de politie, maar de chauffeur negeerde dit en reed hard weg. De politie achtervolgde hem richting Utrecht en Breda op de A27 waar snelheden tot 200 kilometer per uur werden gehaald. Ter hoogte van Hank botste de verdachte met zijn voertuig tegen een voor hem rijdende auto. Daarin zat een 23-jarige vrouw uit Lelystad. Ze schrok flink en klapte met haar hoofd naar voren, maar wist haar auto nog veilig naar de vluchtstrook te rijden. De achterbumper van haar auto raakte flink beschadigd. Zij heeft aangifte gedaan van verlaten plaats ongeval. Ook de auto van een Belgische automobiliste raakte beschadigd door een brokstuk die tegen haar auto kwam.

De verdachte is uiteindelijk op de A27 ter hoogte van het knooppunt St. Annabosch bij Bavel tot stoppen gedwongen. Hij werd gearresteerd en ingesloten.