Plek voor gedicht van Marieke Lucas Rijneveld in Nieuwendijk

16 december 2020, 19:06


Lokaal Nieuws

NIEUWENDIJK – Auteur Marieke Lucas Rijneveld krijgt in haar geboortedorp Nieuwendijk een plek aangeboden voor één van haar gedichten.

Het is een initiatief van de werkgroep Poëzie Land van Altena die daarmee de literaire successen van Rijneveld wil eren. De Engelse vertaling van het debuut ‘De avond is Ongemak’ won dit jaar de prestigieuze Booker Prize. Het gedicht staat op het paaltje langs de Bakkerskil, in de buurt van het ouderlijk huis waar Rijneveld is opgegroeid.

Aanvankelijk zou de onthulling afgelopen zaterdag plaatsvinden. Maar Marieke Lucas Rijneveld gaf aan de onthulling graag in bijzijn van vrienden en familie te doen, wat momenteel vanwege alle coronamaatregelen niet kan. De officiële onthulling is daarom uitgesteld tot maart 2021.