Gemeenteraad wil lastenverlichting voor burgers

16 december 2020, 07:00


Lokaal Nieuws

ALTENA – De SGP heeft afgelopen dinsdag met een motie om lastenverlichting voor alle inwoners gevraagd. Inmiddels hebben ook andere partijen dit verzoek omarmd. Een verlaging van de lasten ligt dus in het verschiet.

De motie vraagt het college om volgend jaar met voorstellen te komen voor lastenverlichting. De gemeente heeft de financiële huishouding goed op orde. Vorig jaar bedroeg het overschot 8,5 miljoen euro en ook dit jaar lonkt een flink overschot. SGP-raadslid Arjan Versluis: ‘Dit is op meerdere vlakken goed nieuws. Het laat zien dat de gemeente haar zaken goed op orde heeft. Maar het geeft ook ruimte om de inwoners van Altena hiervan te laten profiteren.’

De SGP is van mening dat meevallers zo veel mogelijk ten gunste moeten komen aan alle inwoners, bedrijven en instellingen. Arjan Versluis: ‘Lastenverlichting voor burgers is één van de speerpunten van de SGP. Wij zijn daarom ook blij dat er inmiddels een meerderheid van de raad achter onze motie staat.’ De SGP kiest er op dit moment niet voor om het geld in te zetten voor nieuwe ambities. ‘De gemeente heeft al veel werk aan alle goede ambities en mooie plannen van de gemeenteraad. Het overschot op de begroting gebruiken voor lastenverlichting, via een verlaging van de OZB, is een mooie manier om al onze burgers nog meer te laten profiteren van de goede positie van de gemeente.’