100 omwonenden geëvacueerd na ontdekking drugslab

2 december 2020, 19:58


Lokaal Nieuws

NIEUWENDIJK – Na het aantreffen van een drugslab aan de Zandsteeg zijn ruim honderd omwonenden geëvacueerd. Nog niet alle bewoners kunnen terug in hun woning.

Na het aantreffen van het drugslab even na 13.00 uur op woensdag 2 december in Nieuwendijk hebben de hulpdiensten groot opgeschaald naar GRIP 1, een groot incident. Ook burgemeester Lichtenberg kwam ter plaatse om zich op de hoogte te stellen van de situatie. De meeste bewoners konden even na 19.00 uur de woning weer betreden, slechts enkele direct betrokkenen op het terrein kunnen nog niet terug. Bij het aantreffen was het drugslab nog in werking. Het betreft een loods achter op het kleinschalige bedrijventerrein wat verhuurd is via een makelaar.

Het LFO, veel politie, een aantal ambulances en een bomrobot werden ingezet om het incident in kaart te brengen. Ook een drone van de hulpdiensten werd ingezet. De vondst van het laboratorium volgde op de melding van een brandgerucht, een typische geur welke hoort bij een dergelijk lab deed alle alarmbellen rinkelen. De locatie zal deze avond en nacht worden bewaakt door de politie waarna het morgen 3 december zal worden ontmanteld. Nader onderzoek neemt ook nog enkele uren in beslag.