Trekkers vast in modder

19 november 2020, 19:38


Hulpdiensten

WERKENDAM – Dinsdagmiddag 17 november kwam een boer met zijn tractor vast te zitten in de modderige grond van de Boven-Merwede.

De boer was met zijn trekker het water in gereden om deze schoon te spoelen maar kwam na een aantal meters muurvast te zitten. Een collega probeerde hem uit het water te trekken, maar moest daarvoor zelf ook eerst het water in met een tractor. Daarop kwam ook hij vast te zitten. In plaats van dat een derde collega op de kant bleef om naar de hulpdiensten te bellen, besloot hij ook een poging te wagen. Niet heel verrassend: ook zijn wielen werden door de modder opgeslokt.

Uiteindelijk werd Rijkswaterstaat gebeld. Die kwam met een sleepvoertuig met rupsbanden en haalde de tractoren én de boeren uit het water.