Jongerenraad vraagt aandacht voor verkeersveiligheid: ‘Zet je licht aan!’

7 november 2020, 15:36


Lokaal Nieuws

WERKENDAM – De leden van de jongerenraad Going4Altena razen komende week door heel Altena om aandacht te vragen voor de verkeersveiligheid van fietsers. De raadsleden gaan door heel de gemeente zogenaamde tags op de fietspaden aanbrengen.

De actie is tot stand gekomen nadat een oplettende jonge burger een mail had gestuurd aan de jongerenraad. Het viel hem op dat veel schoolgaande jeugd zonder fietsverlichting onderweg is. Jacco de Waal van de jongerenraad legt uit: ‘Toen hebben we erover nagedacht en besloten dat we er iets mee moeten doen’. Een lid van de jongereraad heeft via zijn werk bij de ANWB de tags en spuitverf geregeld. Volgens De Waal vindt de gemeente het een topactie. Door heel de gemeente komen ruim 100 tags op de fietspaden.

De Waal heeft ook nog een tip voor de fietsers die zonder licht in het donker de weg op gaan: ‘Zet je licht aan en heb je geen licht, ga naar de fietsenmaker en bestel een licht’.