Ruim 1.500 handtekeningen voor behoud milieustation Hank

2 november 2020, 20:04


Lokaal Nieuws

HANK – Met de overhandiging van een petitie aan wethouder Roland van Vugt om de milieustraat in Hank te behouden lijkt het duidelijk wat de wens van de inwoners is.

De milieustraat moet behouden blijven aldus de ondertekenaars. Het college van de gemeente Altena zal zich nader beraden over de milieustations in Altena waarbij ook de gemeenteraad nog aan zet is. Het milieustation aan de Stadhoudershoef in Hank is al sinds april gesloten, volgens de gemeente Altena kan er niet gewerkt worden binnen de corona maatregelen.

Met een petitie wenste Belang van de Hang aangeven dat er breed draagvlak is om het milieustation in Hank open te houden. Op dit moment zijn alleen de milieustations van Werkendam en Giessen geopend. Volgens mede initiatiefnemer Van Velthoven biedt dat te weinig mogelijkheden om afval in te leveren in een grote gemeente als Altena.