Diverse coronabesmettingen zorginstellingen

1 november 2020, 17:05


Lokaal Nieuws

REGIO – Zorginstelling Altenahove in Almkerk heeft één van haar afdelingen gedeeltelijk gesloten vanwege coronabesmettingen.

Ook in andere instellingen in Altena zijn ouderen of medewerkers positief getest. Voor Goezate in Werkendam gelden quarantainemaatregelen, dat geldt ook voor een deel van De Lemmenskamp in Woudrichem. Daar zit op dit moment één cliënt in isolatie.

Een deel van afdeling Akkerwinde van Altenahove in Almkerk wordt beschouwd als een cohort, met meerdere besmette cliënten bij elkaar. Familie wordt gevraagd om bezoek uit te stellen, tenzij het echt niet anders kan voor het welzijn van de cliënt. Dat gebeurt dan in overleg met het personeel. Het deel van Akkerwinde dat niet onder het cohort valt, is op afspraak te bezoeken en alleen met een mondkapje op.