Week van de Pleegzorg van 28 oktober t/m 4 november

31 oktober 2020, 05:46


Lokaal Nieuws

ALTENA – Op 28 oktober is de Week van de Pleegzorg gestart. Tot en met 4 november vraagt Pleegzorg Nederland aandacht voor kinderen die geen stabiele en veilige thuissituatie hebben.

Niet verwonderlijk dat juist nu in coronatijd en de gedeeltelijke lockdown die aandacht harder nodig is dan ooit. Want voor een passende plek voor elk kind waar het zo thuis mogelijk kan opgroeien zijn meer mensen nodig. Pleegzorg Nederland doet een dringende oproep aan mensen om vooral nu hun hart en huis open te stellen.

Kinderen die niet bij hun eigen ouders kunnen wonen, willen we graag zo thuis mogelijk laten opgroeien. Als dat bij de eigen ouders niet kan, dan het liefst bij pleegouders. Pleegzorg doe je samen, met ouders, kinderen en pleegouders. Om kinderen met succes en duurzaam in een gezin te plaatsen, is een zorgvuldige match tussen kind en pleegouders cruciaal. Het tekort aan beschikbare pleegouders betekent helaas dat de beste match niet altijd mogelijk is.

Wethouder Paula Jorritsma van de gemeente Altena: “Ik heb groot respect voor onze pleegouders in Altena. Eén daarvan is pleegmoeder Marian Bok van gezinshuis Bok uit Veen. Zij noemt zichzelf geen pleegmoeder, maar verzorger. Zoals ze het zelf zegt: ‘We willen het zuiver houden, de ouders blijven altijd de ouders’.”

Nieuwe pleegouders zijn altijd nodig. Oud, jong, alleen of samen? Het maakt niet uit, want ieder kind is anders en daarom zijn er verschillende soorten pleegouders nodig. Op maandag 2 november vindt er van 20.00 tot 21.30 uur een online informatieavond plaats. Denkt u erover na om pleegouder te worden? Meldt u dan aan voor de informatieavond via pleegzorg@breda.nl.