Jongerenraad Going4Altena vraagt aandacht voor de Voedselbank

17 oktober 2020, 18:35


Lokaal Nieuws

ALTENA – Bijna 100 gezinnen in de gemeente Altena zijn afhankelijk van de Voedselbank en dit aantal stijgt door de corona crisis. De Jongerenraad vraagt horecaondernemers ondanks de crisis de Voedselbank te steunen.

Door de corona crisis hebben veel ondernemers het zwaar, de horeca in het bijzonder te noemen. De Jongerenraad roept desondanks horecaondernemers en ook andere mensen op om eerder ingekochte etenswaren welke ze nu niet kwijt kunnen te doneren aan de Voedselbank Altena. Jacco de Waal, voorzitter van de Jongerenraad: “De toevoer van producten is verminderd doordat bijvoorbeeld supermarkten andere oplossingen bedenken om nog goed bruikbare producten zelf te verkopen met hoge kortingen in plaats van deze te schenken aan de Voedselbank.”


Ook inzamelingsacties door bijvoorbeeld kerken of acties op evenementen geven minder opbrengst door het beperken van het aantal bezoekers. “We begrijpen dat u het als ondernemer zwaar heeft. We vragen u desondanks namens alle inwoners van Altena die afhankelijk zijn van hulp en steun van de Voedselbank om deze te steunen.”