Inval woning Dussen ivm internationaal onderzoek

7 oktober 2020, 20:35


Hulpdiensten

DUSSEN – Een woning aan de Binnen in Dussen is één van de negentien locaties waar dinsdag 6 oktober een inval is gedaan in een internationaal onderzoek naar het witwassen van tientallen miljoenen aan drugsgelden.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie kan niet specifiek ingaan op wat er in Dussen gevonden is. Wel wil hij kwijt dat er geen personen zijn aangehouden. Wel waren er aanhoudingen op andere locaties waar dinsdag doorzoekingen gedaan werden. Daarnaast is er beslag gelegd op onroerend goed en bankrekeningen in binnen- en buitenland.

Sinds dinsdagochtend 6.00 uur werd met hulp van buitenlandse autoriteiten, Belastingdienst, defensie en douane gezocht op negentien locaties in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Omdat de verdachten in beperkingen zitten en omdat het onderzoek nog loopt, is het OM terughoudend met het delen van informatie over exacte verdenkingen per verdachte. Nieuwe arrestaties zijn niet uitgesloten.