Snorfietser aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag

3 oktober 2020, 17:56


Hulpdiensten

WIJK EN AALBURG – Vrijdagavond 2 oktober zag een motoragent een snorfiets rijden tijdens zijn surveillance in Wijk en Aalburg.

Het viel de agent direct op dat de snorfiets harder reed dan gebruikelijk. Hij besloot de snorfietsbestuurder te gaan controleren. Toen de snorfietser dit in de gaten kreeg, ging hij er direct vandoor. Tijdens de achtervolging haalde de snorfietsbestuurder verschillende gekke capriolen uit. Het lukte de motoragent uiteindelijk om de snorfietser te laten stoppen.

De bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren en de snorfiets is meegenomen voor een snelheidsmeting op het politiebureau. De man kan een proces-verbaal verwachten voor het negeren van een stopteken, overschrijding van de snelheid en gevaarlijk rijgedrag.