Emotionele onthulling monumenten Merwedegijzelaars

3 oktober 2020, 23:43


Lokaal Nieuws

WERKENDAM/REGIO – Naar ontwerp van Richard van der Koppel uit Genderen zijn de monumenten ter nagedachtenis aan de Merwedegijzelaars onthuld. De monumenten in drieluik vormen samen een geheel.

Onder aanwezigheid van een kleine groep nabestaanden van de slachtoffers werden de monumenten onthuld in Werkendam, Hardinxveld-Giessendam en Sliedrecht. Het was een moment van herinnering, emoties en stil staan bij het leed wat de gijzelaars is aangedaan.

Het monument bestaat in de 3 gemeenten uit 3 sokkels met op een daarvan een open gewerkte manspersoon welke samen uiteindelijk een geheel vormen. De 2 lege sokkels staan voor de mannen die niet meer zijn teruggekeerd. De monumenten zijn ook voorzien van een QR code welke verwijst naar het digitale monument. De onthulling werd in verband met de coronamaatregelen live uitgezonden op Altena TV en zal binnenkort terug te kijken zijn.