Coronabesmettingen in zorgcentrum Lemmenskamp nemen toe

28 september 2020, 19:02


Lokaal Nieuws

WOUDRICHEM – De toename van het aantal coronabesmettingen in de gemeente Altena lijkt zich te concentreren in zorglocatie ‘De Lemmenskamp’ van stichting Riethorst Stromenland.

Afgelopen week nam het aantal besmettingen fors toe in de gemeente Altena. Medewerkers en cliënten van De Lemmenskamp zijn afgelopen week op vrijwillige basis uit voorzorg getest. In totaal zijn 3 medewerkers en 4 cliënten positief getest. Allen wonen of werken op de afdeling Merwede (somatiek) waar reeds lokale maatregelen zijn getroffen.

Volgens de laatste cijfers van het RIVM zijn er vandaag, 28 september, opnieuw 5 mensen besmet geraakt met het coronavirus in de gemeente Altena. In het zorgcentrum in Woudrichem zal opnieuw worden afgewogen wat nodig en verantwoord is om verdere verspreiding van het virus te voorkomen en de impact voor bewoners en medewerkers tot het minimum te beperken.