Aantal corona besmettingen stijgt fors in Altena

27 september 2020, 20:26


Lokaal Nieuws

ALTENA – Uit cijfers van het RIVM blijkt dat het aantal corona besmettingen in de gemeente Altena behoorlijk is gestegen in de afgelopen week tot 28 vastgestelde gevallen. Het werkelijke aantal ligt hoger omdat niet iedereen met klachten zich laat testen.

Vandaag, zondag 27 september, zijn 10 nieuwe besmettingen vastgesteld. Dit brengt het totale aantal nieuwe besmettingen van deze week op 28. Het betreft de grootste stijging van het aantal besmettingen sinds de uitbraak. Het werkelijke aantal COVID-19 patiënten is hoger omdat niet iedereen met een mogelijke besmetting getest wordt.

Het stijgende aantal besmettingen heeft deze week nog niet geleid tot ziekenhuisopnames. Sinds de metingen zijn er in de gemeente Altena 214 mensen besmet geraakt met het virus, 32 patiënten zijn opgenomen geweest in een ziekenhuis. 11 mensen uit Altena zijn overleden aan het COVID-19 virus zover bekend. De werkelijke aantallen liggen ook hier waarschijnlijk hoger.