Grote controle in Biesbosch

20 september 2020, 16:53


Hulpdiensten

REGIO – Afgelopen weekend is door een team van boswachters, politieagenten, gemeentelijke handhavers, de omgevingsdienst en controleurs van Sportvisserij Zuidwest Nederland een grote controle gehouden in de Biesbosch.

De controleurs schreven meerdere boetes uit aan vissers en recreanten die de rust en de dieren verstoorden door wildkamperen, kampvuren, alcoholgebruik en te hard varen. Daarnaast werden nog tientallen waarschuwingen gegeven. In totaal leverde de actie 24 processen-verbaal op, 14 waarschuwingen en 87 controles van vissers. Eén visser werd beboet voor het vissen met levend aas. Vissen met levende (gewervelde) dieren als aas is verboden.

Enkele hardvaarders kregen een waarschuwing, maar een paar vaarde zo hard dat ze een boete kregen. Ook werd een automobilist bekeurt die met 129 kilometer per uur door de Noordwaard reed waar 60 kilometer per uur is toegestaan. De automobilist moest zijn rijbewijs inleveren. Drie schippers hadden gedronken en kregen een boete, één van hen raakte ook zijn vaarbewijs kwijt. Ook werden meerdere wildkampeerders aangesproken, waarbij ook regelmatig kampvuren werden gemaakt.