Is de bluswatervoorziening in Altena op orde?

31 augustus 2020, 18:51


Lokaal Nieuws

ALTENA – Dat is opnieuw niet geval volgens CDA en VVD. Na de grote brand in Genderen in mei dit jaar en in Woudrichem vorig jaar zijn veel vragen over de bluswatervoorziening. Beide partijen stellen hier grote vraagtekens bij.

Opnieuw hebben ze vragen gesteld aan de gemeente Altena met als doel om zeer snel duidelijkheid te krijgen omtrent de problematiek. Eerder gegeven antwoorden vinden beide fracties niet concreet genoeg en hebben de bluswatervoorziening hoog op de agenda staan.

Arno Bouman (CDA) was stellig in de uitzending van A-Magazine afgelopen zaterdag, “het was zichtbaar dat er moeite was om bluswater beschikbaar te krijgen op een snelle manier”. Pim Bouman (VVD) vult aan, “waar we het meest van schrokken is dat het onderhoud van de brandkranen bij Brabant Water zou liggen en dat niet zo blijkt te zijn”. Het is tijd voor concrete actie wat men betreft en niet meer letterlijk om “de hete brei heen draaien”.