VROUW UIT NIEUWENDIJK AANGEHOUDEN

20 augustus 2020, 19:46


Hulpdiensten

NIEUWENDIJK – De politie heeft woensdagochtend 19 augustus een 50-jarige vrouw uit Nieuwendijk en 43-jarige man uit Hoeven aangehouden in verband met mogelijke betrokkenheid bij een inbraak in twee appartementencomplexen aan de Nieuwe Bouwlingstraat in Oosterhout.

Bj deze inbraak werden woensdag in totaal 41 bergingen opengebroken. Getuigen vertelden de agenten dat zij die ochtend een verdacht busje zagen staan waar fietsen werden ingeladen. Agenten troffen dit busje later rijdend aan op de Rijksweg in Nieuwendijk. De twee inzittenden werden gecontroleerd. Achterin het busje lagen meerdere fietsen, waarvan er minimaal één uit de bergingen was gestolen.

Beide personen werden hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ze zitten vast voor verder onderzoek. De politie heeft ook in de woningen in Nieuwendijk en Hoeven van beide verdachten gezocht naar gestolen goederen. In de berging bij de woning in Nieuwendijk zijn gestolen spullen aangetroffen die te herleiden zijn naar een eerdere inbraak.