Oproep aan agrariërs: beregen verstandig

6 augustus 2020, 09:59


Lokaal Nieuws

ALTENA – Ook in het rivierengebied is het droog en deze week bovendien erg warm. Om voldoende water in de sloot houden, vraagt Waterschap Rivierenland aan agrariërs om verstandig te beregenen, zodat men aan de vraag kan blijven voldoen.

Dankzij de rivieren lukt het om vrijwel het hele rivierengebied van water te voorzien. Dat kost wel moeite als regen uitblijft. Het groeiseizoen, verdamping, begroeiing in sloten en de grote vraag naar water maken peilbeheer een uitdaging met veel maatwerk. Vanaf donderdag tot volgende week ligt de temperatuur rond de 30 graden. Daarom houden we hoge peilen aan.

De vraag naar water zal richting het weekend toenemen. Wanneer agrariërs bewust beregenen, heeft het waterschap meer ruimte om voldoende water aan te blijven voeren. Daarom vraagt het waterschap aan agrariërs om verstandig en gedoseerd te beregenen. Bijvoorbeeld ’s nachts, als er minder verdamping is. Of in onderlinge afstemming. Het waterschap levert zo veel mogelijk maatwerk per gebied of teelt.