Politiecontrole van recreatievaart levert boetes op

2 augustus 2020, 18:05


Hulpdiensten

ALTENA – Een politiecontrole van de recreatievaart in de regio leverde zaterdag een aantal boetes op. Op de Linge werden geen overtredingen waargenomen, op de Waal en Merwede wel.

Op de Merwede controleerden de agenten een speedboot, daar ontbrak één zwemvest. De drie kinderen hadden hem keurig aan, de schipper niet. Hij kreeg een bekeuring. Ook probeerden de agenten op de Merwede de bestuurder van een waterscooter te controleren. Die voer snel naar een strandje en ging er als een speer vandoor. De waterscooter liet hij achter.

Aan de hand van het registratienummer werd de eigenaar achterhaald. Het bleek een 17-jarige jongen zonder vaarbewijs te zijn. Hij en zijn ouders hebben zich een dag later op het bureau gemeld. De jongen kreeg voor de tweede keer een boete. Bij een derde overtreding is de eigenaar de waterscooter kwijt.