Uitreiking versierselen Koninklijke Onderscheidingen

3 juli 2020, 11:09


Lokaal Nieuws

ALMKERK – In navolging van het eerdere bezoek van burgemeester Lichtenberg aan de gedecoreerden uit de regio kregen zij vandaag het lintje daadwerkelijk opgespeld.

Extra bijzonder was het voor de aanwezigen dat niet burgemeester Lichtenberg maar een naaste van de decorandi het lintje op mocht spelden. De ochtend begon op het gemeentehuis met een toespraak waaruit duidelijk werd dat er ook veel waardering is voor al het vrijwilligerswerk wat men doet.

Altena kent dit jaar elf decorandi. In verband met bijzondere omstandigheden hebben drie decorandi hun versierselen eerder mogen ontvangen. Dat is het echtpaar Cees en Soetje Colijn uit Nieuwendijk. De heer Colijn was ernstig ziek. Beiden hebben de versierselen enkele dagen voor het overlijden van de heer Colijn in ontvangst kunnen nemen. De heer W. van Steenis uit Almkerk ontvangt zijn onderscheiding donderdag a.s.