Altena versterkt zwemvaardigheid vanaf 2021

26 juni 2020, 16:29


Lokaal Nieuws

ALTENA – Gemeente Altena zet vanaf volgend jaar in op een versterking van de zwemvaardigheid.

De gemeenteraad vroeg het college vorig jaar de zwemveiligheid in de gemeente te onderzoeken en te versterken. Vergeleken met het landelijk gemiddelde doet Altena het goed als het gaat om het aantal kinderen dat hun zwemdiploma haalt. Toch kan het nog beter. Het nieuwe beleid is erop gericht zoveel mogelijk kinderen hun zwemdiploma te laten halen. Ook kinderen met een beperking wil Altena nadrukkelijk helpen levensreddende vaardigheden in het water te leren. Daarnaast wil Altena de zwemvaardigheid van statushouders en arbeidsmigranten verhogen.

Om deze doelen te halen rolt de gemeente vanaf 2021 verschillende activiteiten uit. Zo wordt schoolzwemmen aangeboden aan alle scholen in Altena. C-diploma’s worden gedeeltelijk vergoed. Ook de bekendheid van zwemlessen voor kinderen met een beperking moet vergroot worden, net als het bevorderen van zwemactiviteiten voor volwassenen met een beperking. Ook komen er speciale zwemlessen voor statushouders.