Vrachtwagen met hennepgerelateerde goederen aangetroffen

25 juni 2020, 10:04


Hulpdiensten

WIJK EN AALBURG – Bij een controle van growshops in onder andere Wijk en Aalburg is in een pand aan de Perzikstraat een volle vrachtwagen hennepgerelateerde goederen in beslag genomen.

Ook is er een hoeveelheid contact geld in beslag genomen. De eigenaar moet zich hier later voor de rechtbank over verantwoorden. De bestuurlijke controle, in samenwerking met de gemeenten Breda en Altena, leverde in totaal drie growshops op waarbij strafbare feiten zijn geconstateerd.

De growshops, die zich ook wel eens als tuincentra profileren, hadden een assortiment met goederen t.b.v. van hennepkwekerijen. Dit zijn voornamelijk ventilatoren, groeimiddelen, vijverfolie en potgrond. Zij faciliteren hiermee de hennepkwekerijen.