Nationaal Hitteplan van kracht in zeven provincies

25 juni 2020, 06:17


Lokaal Nieuws

REGIO – Sinds woensdagochtend is het Nationaal Hitteplan van kracht in zeven provincies, waaronder Noord-Brabant. Het RIVM adviseert inwoners alert te zijn op oververhitting.

Bewoners krijgen het advies bewust meer te drinken en het huis koel te houden. Dit geldt vooral voor kwetsbare groepen, zoals ouderen, baby’s, mensen met overgewicht en mensen met een chronische ziekte. Ook automobilisten moeten alert zijn en voorbereid op de hitte, bijvoorbeeld door extra drinken mee te nemen.

De kans is groot dat deze week zich in onze provincie een hittegolf voordoet. Er is sprake van een hittegolf als vijf dagen achter elkaar temperaturen worden bereikt van 25 graden of meer. Van deze vijf dagen moet minimaal drie dagen de 30 graden worden aangetikt.