Biesbosch gedeeltelijk afgesloten tijdens Pinksterweekend

29 mei 2020, 11:54


Lokaal Nieuws

WERKENDAM – Vanwege de grote drukte van het afgelopen hemelvaartsweekeinde in de Biesbosch, heeft Staatsbosbeheer besloten het komende pinksterweekend in het centrale deel van de Biesbosch een aantal kreken af te sluiten.

Dit is het gevolg van de enorme drukte op Hemelvaartsdag, nog nooit was het zo druk in de Biesbosch. Pinksteren is al jaren het druktste weekend van het jaar, dat zou nu helemaal het geval zijn. De maatregel geldt voor de volgende kreken: Slootje van Sint-Jan, Keesjes Killeke en het Buitenkooigat. Ze worden afgesloten met een ballenlijn en er zijn toezichthouders aanwezig. Kanovaarders blijven wel welkom.

Volgens Staatsbosbeheer heeft de drukte vooral een negatief effect op de ecologie van het gebied, het is broedseizoen en daarmee is het gebied op het moment extra kwetsbaar.