Grote woningbrand in Genderen

26 mei 2020, 09:08


Hulpdiensten

GENDEREN – In de nacht van maandag op dinsdag was er een grote woningbrand in de Meerhoek in Genderen. De brand ontstond rond 04.10 uur.

De woning behorend bij de schuur is grotendeels uitgebrand. De brand sloeg ook over naar de woning van de buren. Er zijn geen gewonden gevallen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Het sein brand meester werd om 06.13 uur gegeven waarna de brandweer nog enkele uren bezig was met nablussen. De bewoners van het pand zijn in veiligheid. Wel zijn grote delen van Genderen bedekt met roetdeeltjes afkomstig van de brand. Deze roetdeeltjes zijn niet gevaarlijk en kunnen gewoon afgespoeld worden.

Ook kan het zijn dat het water uit de kraan bruin gekleurd is. Dit komt omdat er veel water is onttrokken en ook dit is ongevaarlijk. Het advies is om de kraan even goed door te spoelen.

 

Foto’s: Sander van Strien