Slot Loevestein bereidt zich voor op heropening

23 mei 2020, 06:06


Regio Info

POEDEROIJEN – Maandag 1 juni is de datum die het kabinet heeft afgegeven dat kastelen en musea hun deuren weer mogen openen. Directeur Ed Dumrese laat weten dat Loevestein zich met heel veel zin voorbereidt op de heropening van het kasteel en er naar streeft om ook daadwerkelijk op 1 juni open te gaan.

“Op dit moment werken we aan verschillende maatregelen die voldoen aan het protocol van de Nederlandse Museumvereniging en het RIVM. Hoe graag we ook open willen, het belangrijkste is dat dit bezoek aangenaam en veilig is en bij de bezoekers een positief gevoel achterlaat.”

Spontaan Loevestein, of elk ander museum, bezoeken zit er voorlopig niet in. Iedereen, ook de Museumkaarthouder, moet voor elk museumbezoek van tevoren online een tijdsblok reserveren. Zo komen bezoekers zo gespreid mogelijk binnen. “Dat is slechts één van de 165 regels waaraan we moeten voldoen”, legt Dumrese uit. “Bij de kassa, in de vesting en het kasteel zullen eenrichtingsroutes komen. Ook in Taveerne worden er aanpassingen gemaakt om de 1,5 meter te waarborgen. En het groot onderhoud zal op 1 juni afgerond zijn, zodat het kasteel uit de steigers is en in volle glorie bewonderd kan worden.” Tijdsbloktickets en toegangstickets zijn binnenkort te koop op slotloevestein.nl.