Grote drukte in de regio op Hemelvaartsdag

21 mei 2020, 22:03


Lokaal Nieuws

ALTENA/BIESBOSCH – Op de stranden, de Noordwaard en op het water was het door het mooie weer enorm druk. Voornamelijk in de Biesbosch en op de stranden leek het houden van 1,5 meter afstand onmogelijk.

Op onder andere de stranden in Woudrichem, Rijswijk, Oudendijk en Andel was het zeer druk. Ook de vele natuurgebieden zoals de Groesplaat en de Noordwaard werden door zeel veel mensen bezocht. Voor veel mensen leek het advies om drukte te mijden en 1,5 meter afstand te bewaren geen reden om er toch op uit te trekken. Bijzonder waren de tamelijk lege straten in de Woudrichemse Vesting waar normaliter 10.000 bezoekers te vinden zijn op het kampioenschap vis bakken op Hemelvaartsdag.

Eerder deze week benadrukte burgemeester Lichtenberg nog het belang van het houden van afstand en goed op te letten wat wel of niet kan ondanks dat er door de versoepeling van de maatregelen meer mogelijk is. Ook de gemeente Dordrecht riep mensen op geen gebruik te maken van de veerverbinding tussen Dordrecht en Werkendam omdat het veel te druk bleek te zijn.