Politie vindt veld met hennepplanten

17 mei 2020, 13:29


Hulpdiensten

HANK – Zaterdagavond 16 mei troffen politie en BOA’s van Staatsbosbeheer een veldje aan waarop hennepstekjes geplant zijn. Twee verdachten zijn aangehouden.

Eerder deze week ziet Staatsbosbeheer dat er een veldje aan de Jappegatweg gereed gemaakt is voor beplanting en besluiten dit goed in de gaten te houden. Zaterdagavond rond 21.00 uur zien zij twee mannen die op het veldje aan de slag gaan. De politie wordt gebeld en gaan ter plaatse. Op het veldje zien zij in eerste instantie niemand, wel zien zij een auto en spullen staan. De BOA ziet een stukje verderop twee mannen (een 35-jarige en een 31-jarige man, beide uit Werkendam) lopen, zij worden aangehouden door de politie.

Bij de fouillering blijkt dat zij diverse zakjes drugs en contact geld bij zich hebben. Na controle van het veld blijkt dat de mannen inderdaad ruim 100 hennepplantjes geplant hebben op het veldje. Deze zijn in beslag genomen.