Talentenschool De Almgaard start met tweede fulltime HB-groep

16 mei 2020, 06:50


Lokaal Nieuws

ALMKERK – Al acht jaar biedt Talentenschool De Almgaard in Almkerk fulltime onderwijs aan hoogbegaafde leerlingen. In het begin voor groep 6 t/m 8. Later kwam er ruimte bij voor leerlingen in groep 5.

Nu het leerlingaantal al enkele jaren gestaag groeit, de vraag naar expertise en begeleiding toeneemt, en de HB-groep zelfs een wachtlijst moest introduceren, heeft de school besloten een tweede groep op te richten: fulltime hoogbegaafdheidsonderwijs voor leerlingen in de middenbouw. En daarmee ontstaat er een mooie balans tussen midden- en bovenbouw.

Hierdoor is er nu ook een grotere mogelijkheid voor leerlingen in de kleuterklas met een ontwikkelingsvoorsprong om nog sneller de meest passende begeleiding te krijgen.