Extra openstelling voor winkels tijdens Hemelvaart en Tweede Pinksterdag

16 mei 2020, 08:29


Lokaal Nieuws

ALTENA – Door de coronacrisis worden winkeliers hard getroffen. Ter ondersteuning heeft het college van B&W besloten om alle winkeliers in de gemeente Altena de mogelijkheid te bieden op Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag hun winkel open te stellen. Op die manier kunnen ze extra omzet draaien.

Op dit moment biedt de regelgeving over openstelling van winkels in de voormalige fusiegemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem nog niet dezelfde mogelijkheden voor alle winkeliers. Later dit jaar volgt daarom een nieuwe regelgeving voor winkels in heel Altena. Vooruitlopend daarop heeft het college besloten om alle winkeliers de mogelijkheid te bieden om open te gaan op Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag.

Na een rondgang van Altena TV langs diverse winkeliers in Altena lijkt een groot gedeelte de winkel gesloten te houden. Ook de consument kijkt met wisselende gevoelens naar het voorstel van de gemeente.