Eerste fietspad voorzien van openbare verlichting

12 mei 2020, 18:43


Lokaal Nieuws

ALTENA – Dankzij de inzet van Jongerenraad Going4Altena worden een aantal belangrijke schoolroutes in de gemeente Altena voorzien van openbare verlichting.

Het gaat om de fietspaden langs de Parallelweg tussen Giessen en Andel, de Woudrichemseweg en de Almkerkseweg, de Veldweg en de Jan Spieringweg en de Ruigenhoekweg. Al deze fietspaden krijgen openbare verlichting om het veiligheidsgevoel van fietsers, veelal scholieren, te verhogen. Er komt LED-verlichting die in de avond en in de nacht stapsgewijs gedimd wordt.

Het eerste deel van de verlichting is maandag officieel in gebruik genomen door wethouder Roland van Vugt en jongerenraadslid Carst Janszen. In totaal worden zo’n 80 masten geplaatst, waarvan 40 masten met bewegingssensoren op het stuk langs de Almkerkseweg en Woudrichemseweg.