Buiten sporten en zwemmen weer mogelijk in Altena

12 mei 2020, 14:47


Lokaal Nieuws

ALTENA – Wethouder van der Ven is duidelijk; buitensporten is mogelijk volgens de geldende richtlijnen, sportscholen mogen buiten op eigen terrein activiteiten ontplooien en ook zwembaden kunnen open.

In een korte reactie voordat wethouder van der Ven in overleg ging hieromtrent liet hij aan de redactie van Radio A-FM en Altena TV weten zo snel als mogelijk te komen met duidelijkheid. Zeker is dat sportscholen buitenactiviteiten mogen ontplooien mits op eigen terrein en douches en eventuele horeca gesloten houden. De sporthallen blijven nog gesloten.

In de buitenzwembaden, Buitenskil en Werkina en in AquaAltena gaat zwemmen weer mogelijk zijn. De gemeente Altena heeft hier in overleg met de Veiligheidsregio akkoord voor gegeven.