Minderjarigen aangehouden vanwege gevaarlijk rijgedrag

25 april 2020, 18:52


Hulpdiensten

ALMKERK/SLEEUWIJK – Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag rond middernacht op de Rijksstraatweg in Sleeuwijk minderjarige jongens aangehouden die in een auto met een zogenaamde landbouwstatus met hoge snelheid door Almkerk reden.

Een surveillerende politieagent zag een auto met een zogenaamde landbouwstatus met hoge snelheid, ongeveer 100 km/uur, over de Woudrichemseweg in Almkerk rijden. Een auto met een dergelijke status mag maximaal 45 km/uur rijden. De agent besloot de auto plus inzittenden te controleren. Omdat de bestuurder niet reageerde op het stopteken, zette de agent eerst het zwaailicht en later ook de sirene aan. Ook dit zorgde er niet voor dat de bestuurder van de auto naar de kant van de weg ging. Inmiddels reed hij met een snelheid van zo’n 80 km/uur over de Uppelse Hoek. Daarna ging het met te hoge snelheid via De Omloop, de Bloemweg en de Veldweg richting De Tol en de Rijksstraatweg, in de richting van Sleeuwijk.

Op de Rijksstraatweg heeft de politieagent de bestuurder van de vluchtauto, een 17-jarige jongen uit Waardhuizen en zijn 16-jarige bijrijder uit Almkerk, samen met een politieagent in een inmiddels tweede politieauto kunnen klemrijden en aanhouden. De auto is in beslag genomen, het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt vanwege te hard rijden en het negeren van het stopteken. Ook wordt hij bekeurd omdat hij nergens richting aangaf. Tot slot vragen de politiemensen het CBR om onderzoek te doen naar de rijvaardigheid van de verdachte. In de loop van de nacht zijn de twee jongens weer in vrijheid gesteld.