Werkendammer aangehouden voor wapenbezit

21 april 2020, 08:42


Hulpdiensten

WERKENDAM – Een 30-jarige Werkendammer is afgelopen zondag omstreeks 17.45 uur op het Steurgat bij Werkendam aangehouden ter zake wapenbezit.

De politie kreeg zondagmiddag een melding dat in de Biesboschhaven een man zou rondlopen met een hakbijl. Ter plaatse bleek dat de opvarenden van twee bootjes in de Biesbosch ruzie met elkaar hadden gekregen nadat een van hen door een hond die hoorde bij de andere partij gebeten was. Daarna zou er gedreigd zijn met een groot hakmes. Uiteindelijk besloten beide partijen geen aangifte tegen elkaar te doen. De agenten hebben de boot onderzocht van de gebeten man die gedreigd had met het grote hakmes. Op die boot werden het grote hakmes, twee andere messen en een luchtbuks met kogeltjes aangetroffen.

De eigenaar van dat luchtdrukwapen werd aangehouden. Hij vertelde dat hij met een vriend en zijn vriendin het hele weekend had gevaren. Ze hadden ergens aangelegd en gezellig met de buren een biertje gedronken. Nadat zijn vriend door de hond van hen was gebeten, had die met het hakmes de lijn van de andere boot doorgesneden en geroepen dat ze daar niets te zoeken hadden. De luchtbuks had hij bij om op blikjes te schieten. Hij krijgt een proces-verbaal.