Persoonlijk bezoek tijdens lintjesregen 2020

15 april 2020, 11:19


Lokaal Nieuws

ALTENA – Op vrijdag 24 april 2020 wordt bekend gemaakt welke inwoners van Altena een Koninklijke Onderscheiding krijgen. Burgemeester Egbert Lichtenberg gaat ook dit jaar
bij de mensen langs, al gebeurt dat wel anders dan anders.

Burgemeester Lichtenberg: “In Altena worden de Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt in de thuissituatie. In verband met de corona-maatregelen, kunnen we dit jaar niet anders dan deze mooie traditie aanpassen. In plaats van een persoonlijk ‘huis-bezoek’ wordt het een persoonlijk ‘thuis-belletje’. Dat betekent dat ik bij alle decorandi langs ga en hen bel vanuit hun eigen voortuin. Op deze manier kan ik hen zo persoonlijk mogelijk de mooie boodschap overbrengen dat het Zijne Koninklijke Hoogheid heeft behaagd om hen te benoemen als Lid (of anderszins) in de Orde van Oranje Nassau.

Het mogen krijgen van een Koninklijke Onderscheiding is een bijzondere gebeurtenis in het leven van inwoners die zich op een bijzondere manier inzetten voor de samenleving. Ook in deze moeilijkere periode vind ik het uitermate belangrijk om deze waardering zo goed als mogelijk is, over te brengen.” Voor het daadwerkelijk opspelden van de lintjes wordt door het Kapittel een later moment dit jaar gezocht.