Gemeente Altena maakt coronamaatregelen concreet

9 april 2020, 09:12


Lokaal Nieuws

ALTENA – Wat betekenen de maatregelen rondom het coronavirus nu concreet voor de kinderopvang, scholen en verenigingen in de gemeente Altena? Wethouder Peter van der Ven legt het u uit.

Alle verenigingen en organisaties van evenementen ontvangen een nieuwsbrief met de concrete maatregelen. De kinderopvang is reeds georganiseerd en de scholen blijven voorlopig dicht. Met kleine stapjes kijkt Van der Ven vooruit. De kortetermijnmaatregelen zijn genomen, inwoners van de gemeente Altena mogen rekenen op uitgebreide steun.

Wat dit voor u als inwoner, vereniging, organisator van een evenement of anderszins betekent? Huren van accommodaties worden opgeschort, leges terugbetaald en diverse steunmaatregelen krijgen verder vorm. Maatwerk waar het kan, eenduidig waar nodig. Zo is de noodopvang voor kinderen van ouders in cruciale beroepen geregeld en denkt de gemeente Altena na over het aankomende Paasweekend en de meivakantie voor wat het onderwijs betreft.