Burgemeester samen met BOA de straat op

3 april 2020, 22:18


Lokaal Nieuws

WIJK EN AALBURG / ANDEL – Burgemeester Egbert Lichtenberg van de gemeente Altena ging samen met een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) de straat op.

Na ongeveer 100 dagen in zijn ambt als burgemeester kan Lichtenberg door de maatregelen rondom het coronavirus een zeer groot gedeelte van zijn geplande aanwezigheid bij evenementen en activiteiten niet bijwonen. Lichtenberg is een burgemeester welke graag tussen de inwoners staat. Op vrijdag 3 april trok hij samen met een van de bijzondere opsporingsambtenaren de gemeente in om zicht te laten informeren over de stand van zaken.

Via diverse wijken in Wijk en Aalburg bezocht Lichtenberg ook de weekmarkt in Andel. ‘Mensen in Altena gedragen zich voor bijna 100 procent goed en blijf dat ook gewoon doen. De maatregelen in acht nemen is en blijft belangrijk.’. Handhaving op de geldende maatregelen is mogelijk maar vooralsnog niet noodzakelijk. Wel hebben reeds enkele inwoners van Altena een waarschuwing ontvangen. De BOA’s zullen zichtbaar op straat aanwezig zijn en ook bereikbaar voor mogelijke meldingen en informatie.