Laatste cijfers RIVM: 157 besmettingen in Brabant

10 maart 2020, 14:43


Lokaal Nieuws

REGIO – Sinds gisteren zijn er 61 nieuwe patiënten bij het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu gemeld. Hiermee komt het totaal aantal positieve testen op 382. Het aantal patiënten in Altena blijft 4.

Van de 382 zijn er 161 besmet geraakt in het buitenland. Voor 156 gevallen is de bron onbekend of is onderzoek nog gaande. Ruim de helft daarvan woont in Noord-Brabant. De meeste mensen die positief zijn getest, wonen in de provincie Noord-Brabant: 157 personen. In de provincie Utrecht wonen 55 gemelde gevallen. Maandag is een patiënt overleden, een 78-jarige met een kwetsbare gezondheid. In totaal zijn nu 4 personen met het coronavirus overleden.

De Veiligheidsregio komt naar verwachting later vandaag met een update over mogelijke aanvullende maatregelen voor evenementen.