Altena Roadrunners gaan vrijheidsvuur ophalen

9 maart 2020, 17:28


Lokaal Nieuws

GIESSEN / RIJSWIJK – Elk jaar wordt er in Wageningen het vrijheidsvuur ontstoken. Dit is het landelijke startsein voor 5 mei, Bevrijdingsdag.

Dit jaar gaat, op uitnodiging van OV Giessen-Rijswijk, “Altena Roadrunners” deelnemen aan de estaffeteloop om het vuur per fakkel over te brengen van Wageningen naar Giessen-Rijswijk. De lopers worden op 5 mei omstreeks 07.30 uur terug verwacht. Om 10.00 uur lopen ze vanaf het clubhuis naar Dijkje in Rijswijk om dan om 10.45 uur het vuur symbolisch te overhandigen aan de Oranjevereniging Giessen-Rijswijk.

Aansluitend zal het vuur worden ontstoken op de wagen die ook deelneemt aan de bevrijdingsoptocht. De optocht gaat door Rijswijk, Uitwijk en Waardhuizen om vervolgens in Giessen bij de feesttent te eindigen. Om 15.00 uur zal er aandacht zijn voor 4 en 5 mei door een afgevaardigde van de gemeente Altena.