Burgemeester Lichtenberg over Coronabesmetting

1 maart 2020, 18:52


Lokaal Nieuws

ALTENA – Lichtenberg voelt zich vooral betrokken en roept op om de privacy van de familie te blijven respecteren.

Lichtenberg: “Het is spijtig te moeten horen dat er weer nieuwe besmettingen zijn in ons land, waaronder ook een mevrouw uit onze gemeente. Wij leven mee met haar en de familie en hopen dat zij snel weer opknapt. De patiënt is in goede handen en ook de familie wordt goed begeleid door het ziekenhuis. Uiteraard laat ik mij als burgemeester goed informeren en is er nauw contact met alle betrokken partijen, zoals de GGD, het RIVM en de Veiligheidsregio. Het is erg vervelend wat de betrokkenen meemaken en de zorgen die dit met zich meebrengt. We roepen op om de privacy van de familie te blijven respecteren.”

Maatregelen coronavirus

De gemeenten in de Veiligheidsregio Midden-en West Brabant volgt het advies en de informatie van de autoriteiten, de GGD en het RIVM, op de voet. De belangrijkste maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.