Beatrixziekenhuis op slot i.v.m. Coronavirus

1 maart 2020, 15:56


Lokaal Nieuws

GORINCHEM – Gebleken is dat een vrouw van middelbare leeftijd opgenomen op de IC in het Beatrixziekenhuis besmet is met het Corona virus.

Inmiddels is zij opgenomen in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam en in quarantaine geplaatst. Het Beatrix ziekenhuis voert daarom per direct een opname- en bezoekers stop in om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. “Mensen die binnen zijn blijven binnen” De huidige verpleging van de al opgenomen patiënten gaat gewoon door. Deze en al het personeel zal worden onderzocht op het virus.

Het is onbekend waar deze patiënt het Coronavirus heeft opgelopen, zegt Jaap van Dissel van het RIVM. Het Beatrixziekenhuis zal er alles aan doen om de toestand verder in kaart te brengen. Er word een extra maatregel genomen, mensen met luchtwegklachten worden geadviseerd thuis te blijven. Omstreeks 18.00 zal een extra persconferentie plaats vinden vanuit Gorinchem. Het crisisteam van de Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid is bijeen in verband met het virus.