Carnavalsstichtingen houden onstuimig weer samen met gemeente in de gaten

21 februari 2020, 17:35


Lokaal Nieuws

HANK/DUSSEN – De carnavalsstichtingen van Hank (Knusterooiersland) en Dussen (Klaiendam) hebben contact met de gemeente Altena omtrent het wel of niet doorgaan van de carnavalsoptocht.

Al dagen houdt het onstuimige weer de carnavalsstichtingen bezig. Komende zaterdag 22 februari staan de optochten voor de twee carnavalsvierende dorpen van Altena op het programma. Het weerbericht klinkt in eerste instantie vriendelijk: het is half tot zwaar bewolkt en het blijft tot laat in de middag vrijwel overal droog. Verderop in het weerbericht komen de mogelijke problemen naar voren: de wind is krachtig tot hard. De gemeente Altena heeft Stichting Carnaval Hank en C.S. de Klaitrappers, via een e-mail, extra geattendeerd op de weersomstandigheden en gevraagd om hier rekening mee te houden. De stichtingen houden nauw contact met de gemeente over de weersontwikkelingen. Ook hebben de beide stichtingen onderling contact.

Een eventuele aftasting van de optocht in Hank maakt de carnavalsstichting zaterdag voor 10.00 uur bekend. Mocht het weer het niet toelaten dat de optocht van start kan gaan, dan zal de sleuteloverdracht in Hank verplaatst worden naar dorpshuis ’t Uivernest. Ook in Dussen bekijkt de carnavalsstichting in de ochtend de actuele weersituatie. Eventuele alternatieven worden dan ook bekendgemaakt.