Het water is gezakt, het vuil blijft achter in de Noordwaard

17 februari 2020, 18:48


Lokaal Nieuws

WERKENDAM – De afgelopen dagen fungeerde de Noordwaard als doorstroomgebied om ruimte te geven aan de rivier. Nu het water weer zakt komt er een hoop troep tevoorschijn.

Als het water hoger staat dan 2 meter boven NAP stroomt het water het gebied in. Wanneer de Noordwaard volstroomt, wordt er goed gemonitord wat het water doet. Wat men niet direct ziet, is dat er met het water van de rivier een hoop afval de Noordwaard instroomt. Nu het water zakt is er tegen de dijken en op de velden een hoop plastic achtergebleven. De boswachters van de Biesbosch spreken van een ‘plasticsoep’.

Er is inmiddels een initiatief ontstaan tussen Staatsbosbeheer, Rijkswaterstaat, gemeente en bedrijven uit de regio om de bergen met afval op te ruimen. Een van de opruimdagen staat gepland op 7 maart. Ook komende zaterdag staat er een opruimdag gepland, hiervoor zijn al meer dan 80 aanmeldingen.