Weidevogelgroep Altena op zoek naar (nog meer) vrijwilligers

10 februari 2020, 14:01


Regio Info

GIESSEN – De dagen gaan weer lengen, het weidevogelseizoen van 2020 staat voor de deur. Over niet al te lange tijd zullen de eerste kieviten met hun spectaculaire duikvluchten door het luchtruim buitelen.

Op dinsdagavond 25 februari wordt met de startavond op Fort Giessen de aftrap gegeven. De Provinciale Jaaravond is een week eerder op woensdag 19 februari op het Provinciehuis in Den Bosch. Zowel ervaren als nieuwe vrijwilligers zijn beide avonden van harte welkom om deze informatieve, maar ook gezellige avonden bij te wonen.

De Werkgroep is zoals ieder jaar weer op zoek naar nieuwe vrijwilligers die zich aan willen sluiten bij de dames en heren die zich al jarenlang trouw inzetten. De Weidevogelgroep werkt samen met Altenatuur, de VMB, ANV Altena Biesbosch en het Brabants Landschap om gezamenlijk de zoekgebieden uit te breiden en de overlevingskansen van weidevogelkuikens zo goed mogelijk te waarborgen. Zo’n 140 boeren en loonwerkers verlenen hun medewerking.

Wie belangstelling heeft kan zich aanmelden door een mail te sturen naar Altenatuur@gmail.com onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer en emailadres.