Zichtbare stijging van auto-inbraken in Altena

4 februari 2020, 16:50


Hulpdiensten

ALTENA – Politieteam Dongemond waarschuwt auto-eigenaren in de gemeente Altena. Momenteel is er een stijging van het aantal auto-inbraken in de gemeente. In januari stond de teller op ruim 35 meldingen of aangiften.

Dieven hebben het gemunt op auto-onderdelen zoals airbags en navigatiesystemen, maar ook andere onderdelen van de auto. Een woordvoerder van de politie laat weten: “In de vesting van Woudrichem is de stijging opmerkelijk. In de laatste weken zijn daar 4 auto-inbraken gepleegd. Daarnaast zien wij een stijging in Wijk en Aalburg en Nieuwendijk. De meeste meldingen worden gedaan tussen 16:00 uur en 02:00 uur.” De politie geeft aan op deze plaatsen en tussen deze tijdstippen extra te controleren. 

 Zelf kunt u ook extra alert zijn. Inbrekers zijn vaak te herkennen aan het gluren in auto’s, regelmatig voorbijlopen, het voelen aan portieren of hangen vaak lang rond bij een auto. De politie geeft als belangrijkste tips: uw auto altijd op slot te doen, niets van waarde achter te laten en het dashboardkastje open te laten. Ook adviseren ze de afdruk van het navigatiesysteem van de ruit te poetsen, de auto op een goed verlichte plek en in het zicht van omliggende huizen te parkeren. 

Mocht u iets verdachts zien, dan kunt u bellen met 112. Bel bijvoorbeeld met een beschrijving van de daders, in welke richting ze gevlucht zijn en met wat voor een voertuig. De politie komt dat meteen in actie. Wanneer mogelijk, en wanneer dat veilig kan, vraagt te politie om foto- of filmopnames te maken.